Over Goodfibrations

'Fast Fashion' heeft zijn beste tijd gehad. De wereld is klaar voor 'Slow Fashion'. Goodfibrations zoekt over de hele wereld naar de mooiste en hipste ethical fashion merken voor dames en heren. Alles wat je in onze shop aantreft is gemaakt met respect voor mens, dier en milieu: duurzaam en eerlijk. Daarom voel je je in onze kleding net een beetje lekkerder!

En het moet er gewoon goed uitzien! Niet slechts een bamboe T-shirt met een boom er op. We kunnen ons helemaal vinden in ethical fashion tycoon Kate Hamnett; in een interview met Source zei ze: 

There’s no place for the ‘Eco’ look. People don’t buy clothes out of pity – they buy clothes to look great. It has to be fashion and quality first, and incidentally sustainably made". 

Dus duurzame mode .... ook gewoon logisch.

Goodfibrations is eind 2012 opgericht door Marlous de Beer en Jos Cozijnsen. Zij geven samen advies o.a. aan bedrijven over duurzaamheid. Marlous volgde vroeger een mode-opleiding, maar had daar nog niets mee gedaan. "We ontdekten in ons werk met duurzaamheid dat er veel mis is in de textielbranche, voornamelijk milieuvervuiling en slechte werkomstandigheden.Tegelijk kenden we ook merken die het beter doen. Omdat we allebei houden van mode besloten we er zelf concreet verandering in te brengen". De ondertitel van onze winkel is:‘Goed tot op de Vezel’. Dat is wat Goodfibrations betekent. Verder klinkt het vrolijk en sexy. We willen hiermee aangeven dat onze duurzame kleding mooi en fashionable is.

Daarom sluiten wij ons ook graag aan bij de wereldwijde "Fashion Revolution" beweging. Elk jaar wordt in de week van 24 april, "Fashion Revolution Week", op een aantrekkelijke, aansprekende manier in de sociale media aandacht gevraagd voor de makers van onze kleding: #WhoMadeMyClothes? Jos is zit in het team van de Nederlandse tak van Fashion Revolution.

Onze webshop ging 28 februari 2013 online: we bestaan nu dus 5 jaar. We vieren dat met vele leuke acties in maart. Dus houd onze Nieuwsbrief in de gaten!

Kijk en luister naar de zeldzame studio-opname van de Beach Boys "Good Vibrations" enjoy!

"Ahhh, I love the colorful clothes she wears; and the way the sunlight plays up on her hair"