Daniel Kroh - 'ReCLOTHINGS'

Daniel Kroh is een in Berlijn gevestigde ervaren kleermaker en mode-ontwerper. Hij creëert in zijn atelier mode uit oude werkkleding, die bedoeld was om te worden verbrand. Hij geeft oude kleding een nieuwe betekenis met oog voor detail. De filosofie van zijn ReCLOTHINGS concept is comfortabel textiel combineren met het getuigen van beroepsleven en slijtage. Op het label vermeldt hij wat de vorige drager van de kleding deed "I used to be a carpenter" of "I used to be a welder". Hij wordt in Duitsland gezien als het boegbeeld van de "Upcycling Fashion" en is een veelgevraagd spreker over dit onderwerp.

Hij geeft bij zijn design de geschiedenis van het kledingstuk mee. "De glaszetter laat fijne littekens op het materiaal achter. De schilder maakt een kunstwerk op zijn broek, terwijl vonken vliegen over de kleren van de lasser": zei hij in een interview. Daniel Kroh wil deze sporen bewaren. Design heeft voor hem meerdere lagen.

De gebruikte kleding is meestal van katoen en hij voegt knopen toe van duurzaam materiaal zoals kokosnoot. Hij gebruikt voor een jasje 6 tot 10 oude werkjassen of -broeken. Door zijn manier van snijden en het naaien van de stukken krijgen zijn jasjes een mooie uitstraling en goede pasvorm.

Tailor Made: Daniel Kroh levert een aantal gangbare maten. Ook kan hij jasjes op maat afleveren; daarvoor komen we een aantal maten opnemen (borst, middel, heup en de mouwlengte); mailt u daarvoor naar:  info@goodfibrations.nl.

Zie de jasjes van Daniel Kroh op Goodfibrations

Video: Portret en Werkwijze van Daniel Kroh

 

 

   

 

 

 

Save