In 2007 in Duitsland begonnen met een kleine collectie t-shirts, inmiddels uitgegroeid tot een serieus bedrijf dat meerdere collecties per jaar voert, bestaande uit broeken, jurken, vesten, jasjes, accessoires en natuurlijk nog steeds t-shirts. Dat is het verhaal van het hippe street-fashionlabel Armedangels. De Armedangels-collectie wordt gemaakt van 100% biologisch katoen, gerycled katoen, 'modal' (vezels van duurzaam beukenhout) en geproduceerd onder eerlijke omstandigheden (fair trade en GOTS-gecertificeerd.

Armedangels wil meehelpen een einde te maken aan de misstanden in de kledingindustrie en een positieve bijdrage leveren aan de wereld. Zo steunt het merk Indiase katoenboeren bij het overgaan op biologische landbouw, waarmee op termijn minder kostbaar drinkwater verloren gaat en de grond niet verontreinigd wordt met schadelijke chemicaliën. Daarbij betaalt Armedangels katoenboeren meer dan gebruikelijk, waardoor zij in staat zijn hun families te onderhouden en hun kinderen naar school te sturen.

Volgens oprichter Martin Höfeler schuilt het succes van Armedangels erin dat er net zoveel aandacht wordt besteed aan het ontwerp van de kleding als aan het feit dat het duurzaam is. "Omdat mensen er goed uit willen zien, is voor ons het ontwerp net zo belangrijk als duurzaamheid”, aldus Höfeler. Zie onze Armedangels collectie.