Marjolein Elisabeth

Marjolein startte begin 2014 een eigen modelabel onder de naam Marjolein Elisabeth (haar eerste twee voornamen). Voor Marjolein Elisabeth ontwerpt zij opvallende, fijne en comfortabele kleding voor vrouwen die zichzelf durven te laten zien en zich elke dag vrouwelijk en mooi willen voelen. Op het werk, tijdens een feestje en onderweg.

Wij presenteren in onze shop met veel plezier haar eerste twee collecties, ‘Flower Power’ en ‘Starring you’, die beiden nog bescheiden van omvang zijn. Marjolein wil het label langzaam laten groeien, samen met iedereen die het omarmt. Collecties verschijnen telkens in kleine, handgemaakte oplages. Elk item is genummerd en voorzien van een paspoortje, zodat je weet waar jouw kledingstuk is gemaakt. Omdat Marjolein werkt met vaste modellen (in een kleur of stof passend bij het seizoen en de laatste mode), weet je zeker dat die ene fijne jurk of rok ook in een andere kleur gewoon weer goed past!

Marjolein werkt vanuit een filosofie die zij ‘bewust ondernemen’ noemt. Gedurende het gehele proces, van idee tot verkoop, wordt alles zo menselijk, efficiënt en eerlijk mogelijk gedaan. Marjolein werkt zoveel mogelijk samen met lokale ondernemers en talenten, zoals een klein Nederlands naaiatelier en Altrecht Talent, waar kwetsbare vrouwen onder begeleiding van professionele coupeuses de fijne kneepjes van het naaivak leren. Om de omgeving te sparen blijft de productie dichtbij huis – liefst in Nederland – en worden de bestellingen zo milieuvriendelijk mogelijk verstuurd. De gebruikte stoffen zijn zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zoals katoen, viscose, zijde en Lyocell, indien mogelijk biologisch of gerecycled. Daarnaast zorgen tijdloze ontwerpen ervoor dat de kleding lang mee gaat.

 “Hou van jezelf. Love you, wear ME”.

P.S. Als je een item uit de collectie van Marjolein Elisabeth koopt, krijg je een unieke linnen tas met een mooie tekst cadeau.